Bildet er fra Bako nasjonalpark på Borneo, april 2011.

tirsdag 5. oktober 2010

Winelands and townships-atter to ytterpunkter

 Turen til naa har gaatt over alle forventninger, men paa lordag hadde vi den beste dagen saa langt, en skikkelig "provol lekker tye" som vi sier paa afrikaans! Vi kjorte ut i vindistriktene utenfor Cape Town sammen med Siri og to av hennes Sor-afrikanske kompiser, Stefan og F.J. Landskapet der ute kan bare beskrives som vakkert; fjell, store mektige traer fylt av fargerike blomster, svaere vingaarder, hester, og smaa koselige landsbyer. Vi kjorte forst inn til Franschoek, en liten rolig landsby hvor vi spiste frokost og kjopte himmelsk hjemmelaget sjokolade paa en liten sjokoladebutikk (min favoritt butikk saa langt!). Vi dro deretter til en av vingaardene for aa smake paa litt viner, og ja det sto absolutt til forventningene!

Etterpaa kjorte vi til en annen landsby som heter Stellenbosch og dro til et stort slags parkomraade med en idyllisk innsjo hvor vi hadde picnic med ferske bagetter, ost og vin. m-m-mmm det var ikke feil!

 


Stafan driver med hekkehopping!
 

En dag med mye toys og latter!



 
Etterpaa var vi paa oppdagelsesferd i det svaere parkanlegget,mye rart a finne paa for oss voksne barn blant annet hoppe paa steiner i en liten elv vi plutselig kom over og noen svaert saa kreative opptredner i et uteamfiteater (var heldigvis bare oss der)! Dagen ble avsluttet paa en uteresturant som var en opplevelse for alle sanser. Man kom nesten inn i en liten jungel, hvor de blant annet hadde laget sitteplasser paa plattformer oppe i traerne. Naar morket hadde senket seg stod vi rundt et lite baal, kikket opp paa stjernehimmelen og var alle enig om at dette oyeblikket skulle vi huske. Det blir ikke vanskelig.


Chill i sofaen under treet
Paa sondagen, dro vi med en annen Sor-Afrikans kompis til townshipene i Cape Town, dette er de fattige strokene hvor de morke ble tvangsflyttet under apartheid tiden fra 1966. Her er det alt fra fallferdige skur som ligger tett i tett, til smaa slags rekkehus i daarlig stand. Cape town har flere townships og i den storste bor det omlag 500 000 mennesker.

 



Gavin som vi dro med har selv vokst opp i en township, men han bodde i de litt bedre strokene hvor de hadde hus. Disse omraadene er preget av stor arbeidsledighet, rusmisbruk, kriminalitet og selvsagt fattigdom. Det litt komiske var at vi forventet kun aa se disse skurene som paa bilde over med fattige lidende mennesker (det gjorde vi forsavisdt ogsaa i ett av omraadene), men Gavin tok oss med til en gate hvor han og kompisene pleide aa henge, og der var det full fest midt paa dagen. Her var det visst vanlig at folk kom i helgene, kjopte grill mat paa kjottbutikken der som ble grillet i et lokale lengre bak i butikken. Her var det masse liv, musikk og glade dansende mennesker! Noe skeptisk spiste jeg kjottet vi fikk servert, men det visste seg aa vaere den beste grillmaten jeg har smakt, og jeg har *bank-skikkelig-hardt-i-bordet* ikke blitt daarlig i magen.



Waka waka

4 kommentarer:

  1. Heia vænnen:)
    Tenk å oppleve så mye som du gjør, så herlig. Carina gjør ting ho kan, Å reise;) Ikke at du bare kan d alltså;):)
    Tenk at du e i etiopia, tru om der e mange av din slekt? Så artig at han kelneren så at du va "halvblods" om æ kan si d sånn;) Kossen kunne han se d, at du va akkurat derfra? Litt Rart å tenke på. Ser ut som du leve bong med vin til frokost, lunsj middag og kvelds;)Hehe Høres fortreffelig ut:) Sånn kunne æ ha levd;) Må du kose dæ max og atter en gang ta vare på dæ sjøl:) Love ya. Stor klem
    waka waka;)

    SvarSlett
  2. Hei Carina !

    Enda ei koselig stund me deg har vi hatt nu...

    Vi savner å se noen flotte blomster på din vei. Da e det I værtfall ikke vanskelig for mormor å drømme seg vekk. Lenita og meg vi drømmer oss vekk i all maten og vina vi...;-)...som e på din vei TJO HEI!

    Din "besteste dag" hørtes hærlig ut. Mormors komentar: Det e nok alkoholfri viner ho drikker..håper ho ;-).

    Kose genet ditt e også i orden. Det e så bra. Det fortjener du etter mange år me skole og jobb slit. Det e vi to her skjønt enig om!

    Klem mamma og mormor!

    SvarSlett
  3. Heisann vennen igjen.
    Så moro å høre at du nyter "det gode liv". Føler meg virkelig misunnelig men under deg ALT.
    Liker spesielt denne lørdagen, med nyyyting av vin og det gode samholdet dere har sammen. Å tenk du er jo nesten bare starta på turen og allerede opplevd såååå mye :O).
    Nyt livet og turen Carina så du har mye å fortelle til "barnebarna" dine når du blir gammel he he. God klem fra tante & onkel

    SvarSlett
  4. Åh herregud!!! Var du på Mzolis??? Lekka lekka!! Kos deg videre snuppa, jeg er straks på stranda på Dominikanske! :) Linda

    SvarSlett